tiistai 13. elokuuta 2013

Auvoisa aamutuima & arvoisat koululaiset...

Kiitos luonamme parhaillaan lomailevan Hra  R:n  sain tämän yhden ainutkertaisen kesäaamun ulkoilullisen kauneuden osakseni:

Tämä charmantisti harmaantunut, mutta erinomaisen hyväkuntoinen  Herra vietti yönsä sikeästi, mutta riittävin desibelein   kuorsaten aidolla, vastapesetetyllä silkkimatolla, - kyllä  kelpasi Ukon urvahdella...

Ilmoittaessani kohteliaasti aamiaisen olevan serveerattuna ja valmiina apehdittavaksi, ei arvon Herralla hievahtanut niin viiksikarvakaan. Sitten etujalkojaan kokeeksi vienosti  venytellen pitäytyi edelleen  tiukasti  makuulla niillä sijoillaan.  Mummon sydän valahtaa pohjamutiin ja aivot tekevät ainoan mahdollisen relevantin johtopäätöksen vallitsevasta uniikista tilanteesta ja sen vakavuudesta: hittovie, on vissiin halvaantunut hela takaosasto, kun ei tarjoilu tälle rodulleen tyypilliselle ruuallepersolle yksilölle aiheuta tavanomaista rynnistystä kyökin puolelle. Vaari raottaa silmännurkkiaan ja kuiskata suputtaa: "vapaa!" ja johan tuli hurtisaaniin tällä taikasanalla laakista eloa, puhtia ja vauhtia! Penteleen mukahuumorveikot....

Nappulapipanat  naamariin, Mummolle vällyt niskaan  ja munaks ja menoks. Aurinko teki kainosti  nousuaan puoli seiskan pintaan, västäräkkien tsirp-tsirp kokoontumisajot olivat täydessä  käynnissä parkkiksella, rastaat parveutuivat nurmikolla, kun ohitimme vielä kesälomien jäljiltä  neitseellisen hiljaisen koulurakennuksen. Lenkki kulki letkeän ja nautinnollisen rennosti, jonka ilahtuneena totesin johtuvan tämän tarvittaessa karhentelunkin taitavan turvallisen vahtimestarin seurasta. Metsäpoluilta palasimme suoraan vasta-aurinkoon, nurmikot ja kasvit kimmelsivät yöllisen ukkosen loihtiman hienoisen  usvan läpi, ilma oli läpikuultava,  sanomattoman raikas ja helppohengitteinen. Kaunista!







Kaikille tänään  reput pykälään heilauttaneille, tiedonjyviä noukkimaan lähteneille ekaluokkalaisille sekä  Seniorimurmeleille sekä muille jo varttuneimmille koululaisille onnea & menestystä nyt alkaneelle lukuvuodelle: opiskelette vain ja ainoastaan itseänne ja elämää varten!



Ryhtiä & ruusuja:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti